Hadra (Arapça: حضرة), toplu şekilde sufi tarikatlar tarafından yapılan dini bir tören. Çoğu zaman perşembe akşamları akşam namazından sonra, cuma günleri cuma namazından sonra veya pazar akşamları yapılır. Mevlid günlerine özel olarak ve tasavvufa yeni girmiş kişiler için de yapılmaktadır. Evde, camide, dergahta veya açık alanda yapılabilir.[1] Arapça kelimenin tam manası "bulunma" demektir. Muhammed'in veya bir evliyanın ruhaniyetinin o mekanda bulunması kastedilir.
Hadra birçok zikir şekli, sohbet, toplu çalışmak, Kuran ve diğer metinlerin (özellikle o tarikata ait vird ve ilahiler) okunmasını ihtiva ederek, Allah'ı tazim etmeyi ve ona dua etmeyi, Peygamber'i övmeyi, dini teşviki ve şefaat ve himmet istemek üzerinde merkezlidir. Ritimle tekrarlanan Allah'ın isimlerinden özellikle Allah, Hayy, Kayyım ve Huu olmakla beraber, tevhid kelimesi (lâ ilâhe illallah) de tekrarlanır.
Ritmik tekrarlama ve ilahilerin söylenmesi çoğu zaman toplu bir halde yapılmaktadır. Muhafazakâr sufi tarikatlarda müzik enstrümanları kullanılmaz ya da sadece def kullanılır. Diğer tarikatlar envai çeşit enstrüman kullanmaktadır. Hadra ismi temel nitelikle Arap dünyasında kullanılmaktadır. Ancak Malezya ve Endonezya gibi bazı gayri-Arap memleketlerde de kullanılır. Türk tasavvufunda Hadraya çoğu zaman Devran olarak hitab edilir. Türkiye ve Balkan ülkelerinde Halveti, Şazeli, Kadiri ve Rifai tarikatların özelliklerinden biridir. Nakşibendiliğin Hakkani kolunda da teberrüken yapılmaktadır.